2012. február 6., hétfő

Patchwork készlet

Már nagyon régóta szerettem volna venni egy ilyet, mert úgy gondolom, hogy nagyon sok mindent csak ezzel lehet igazán szabályosan kivágni, főleg ha számít viszonylag a gyorsaság, mert közben oda-oda kel figyelnem egy 20 hónaposra is.
Most végre kiszorítottam a keretből, és nem fogjátok elhinni, de álom! :D  És gyorsan haladok, és pontosan, és a papírra rajzolt szabásmintát is könnyebb is, mint amikor hajlik össze vissza a papír, miközben megpróbálom ollóval kivágni.
IMÁDOM!

A csomag tartalmazta a vonalzót, táblát, körkést, és egy jelölő filcet

A készletet a varróvilágról vettem. Nagyon gyorsak, és talán a legolcsóbban kaptam meg itt.
És ha már ott jártam, és jól körülnéztem mindenhol, akkor vettem már mást is. :))
Például ezeket a gombokat, amik nagyon jól fognak kinézni a fejben már megvarrt(!) Bella fölsőn.


Meg persze másik áhított tárgyamnak sem tudtam ellenállni, kellett hát egy ferdepánt készítő is.


És mostanában táskák is lebegnek a szemem előtt, így ahhoz is vettem minimális felszerelést. De az tényleg csak minimális.



Már csak időt kéne vennem valahol. :)

Nektek mi a tapasztalatotok a patchwork készletről, ferdepánt készítőről?

18 megjegyzés:

Kata írta...

Viki!
Én nagyon szeretek ezzel "készlettel" dolgozni.A nyáron vettem vonalzót,vágólapot és körkést.Nem összehasonlítható a szabás a körkéssel és az ollóval.Nagyon egyszerű,könnyű.Ami nem megvetendő,hogy egyszerre több réteg anyagot is lehet vele szabni.Egyszóval,csak jót tudok róla mondani.
A ferde pánt készítőt nem ismerem,én a kelta mintához gombostű segítségével készítettem a ferde pántot.6mm-esre volt szükség és ehhez 12mm széles anyagot kellet szabni.Mondanom sem kell,hogy a vonalzó és a körkés használatával ez szinte gyerekjáték volt.Biztos,hogy örömödet leled benne,hisz nagyon megkönnyíti a munkát!

Viktória írta...

Köszönöm!
Én is rögtön a legnehezebb pályán vetettem be, mert gondolom egy pamutvásznat simán elvág, de duplán hajtott polárral sem volt gondja :O :)

HaziManka írta...

De szuper,h sikerült ezeket beszerezned,tényleg nagy segitség mindegyik a varrásnál.Ja és a nagy vonalzóért külön irigy vagyok!:)

adus-anyus írta...

Nekem is kell egy ijen készlet! Akarom, most azonnal,és tegnapelőtt!!! De legkésőbb jövő hónapban! ;)

Névtelen írta...

Szia! Én is egy készlet vásárlását tervezem, most nézelődöm a neten, így jutottam el ide is! Mi a véleményetek? Mekkora körkés elég? (28/45 mm) ..és a vonalzó? Különböző blogokon láttam áttetsző műanyagot, meg beépített késest, meg fogazott fémből.... Mindnekinek jó munkát! J.

Viktória írta...

Hát x használat után a tapasztalatom: érdemes rá több pénzt költeni, mint amennyit én tettem. :(
A vonalzó zseniális, ebből ezt a nagyobbat ajánlom, nagyon megkönnyíti a munkát. A táblám sajnos nem hiper szuper, mert nagyon benne marad a kés nyoma, holott elméletileg nem szabadna. A körkés méretéről nem nagyon tdok nyilatkozni, nem tudom mihez milyen méret kell. Az enyém 45mm. A méret jó, de a gyári penge borzalmas. Sokszor utána kell vágnom, mert nem végja el szépen az anyagot, mindegy mit csinálok. Szerintem most jött ael az ideje, hogy kicseréljem, küldtek a csomagba mellé egy tartalék pengét, hátha az jobb.
Nem tudom neked mihez kell majd, ha csak patchwork-höz és kisebb dolgokat vágsz, akkor nem kell nagy tábla, nagy vonalzó, de ha nagyobb dolgokra is használnád akkor érdemes. REmélem tudtam segíteni.

ccinterior írta...

Igen tudtál! Még mindig nem döntöttem, piszkos drága, na. De akkor mégis a drágábbat választom. Egyébként mi a márkája? Olfa? Nem patchworközni akarok vele, ezért szeretnék nagyobbat. A vonalzó a legnagyobb bajom, abból, annyi fajta van. Te hol nézed a mérést a vonalzón, vagy a táblán? Köszi

Viktória írta...

hát nekem sokat segít a vonalzó tagoltsága, plusz a kettő együtt összehangolva.

Névtelen írta...

Kedves Viki! Én is most rendeltem a varrovilag-ról egy ilyen készletet, és az a problémám - lehet hogy hülye vagyok :-) - hogy a vonalzó egyik felén mintha valami vékony papírféle lenne ráragasztva (nem tudom máshogy megfogalmazni). Így viszont nem látom szemből a számokat, csak fordítva. Ez véletlen? Esetleg nem azért van az a papírréteg, hogy ne csúszkáljon a vonalzó? Vagy le kell róla szedni?
Előre is köszi ha tudsz rajtam segíteni!
Móni

Viktória írta...

Hu, először én is ijedten néztem egyet, hogy de akkor ez így használhatatlan. Le kell szedni. :) Nem is értem, amúgy miért van rajta. :S
És a körkésvalószínűleg a pótpengével mit adnak hozzá, jobban fog működni, de egy két vágás után nálam az sem az igazi, pedig szerintem nem rontok semmit. :( Kb csak a vonalzó miatt nem bántam meg ezt a készletet. Amúgy nem a legjobb minőség, kicsit úgy jártam, hogy olcsó húsnak híg a leve...

Névtelen írta...

Huh, ez számít olcsónak? :( én pótpengét nem is találtam... készletként rendeltem a 8.200 Ft-osat... Köszönöm a segítséget, akkor máris leszedem! A vágóhoz lehet egyébként kapni jó minőségű pótpengét? vagy nem "kompatibilisek"?

Viktória írta...

Hát én talán 6500-ért vettem akkor, vagy valahogy így.
Sajnos azóta sem kupálódtam ki a témában, nem volt pénzem másikat venni.
Én pl a táblámmal sem vagyok elégedett, mert nem lenne szabad minden vágásnak nyomot hagynia benne. Barátnőmnek például más anyagból van szerintem, és az ő körkése az ő tábláján nem is hagy ilyen nyomot, pedig ő is a varróvilágtól rendelte, ha szeretnéd kikérdezhetem, hogy melyiket.
Szerintem lehet hozzá jobb pengét kapni amúgy.

Névtelen írta...

Aha! Hát köszi a választ :-) Egyelőre azt hiszem nekem sem lenne pénzem lecserélni... Bár eddig még alig használtam, nincs nagy igénybevételnek kitéve. Egy darabig biztosan jó lesz! Pláne hogy alig van időm varrni... De a vonalzóm problémája megoldódott, Neked köszönhetően! :-) Úgyhogy mégegyszer köszi!

Viktória írta...

Neked is van blogod? :)

Névtelen írta...

szia, bocsánat, most vettem észre hogy írtál :-) Nem, nincs blogom, eddig még nem osztottam meg senkivel amiket készítettem. Én csak amolyan hobbi "patchworkölő" vagyok... Még varrógépem sincs! :-)))

napcsi írta...

Szia, így ismeretlenül :)
Tegnap néztem ki ugyanezt a készletet, de gondoltam ma még nézelődök a neten, így jutottam ide.
Jó hogy leírtad a véleményed, nyugodt szívvel fogom megrendelni. Szeretnék venni hozzá hullámos cserepengét, még várom a választ, hogy amit kinéztem az jó-e a készletben levőhöz.

Viktória írta...

Kedves napcsi!

Így bő egy év távlatából, már korán sincsenek ilyen jó tapasztalataim a készlettel. :(
Több hónapja a szekrényben porosodik,amit egyedül napi szinten használok belőle, az a vonalzó. A tábla elég gagyi anyagból van, meglátszik rajta minden késnyom, ami elég hamar zavaró, mert el tud benne szaladni a következő vágás. A körkés pengéje sem jó igazán, de a hozzáadott pótpenge sem. Nem képes egy vékony anyagot normális elszelni, több ki pár milis helyet kihagy, amin aztán úgy is mehetek át ollóval... Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani. :( Ha legközelebb veszek, biztos, hogy drágább körkésbe fektetek be.

Edina írta...

Szia Viktória!

Megkérdezted esetleg azóta barátnődet, hogy ő milyet használ? Most nézegetem őket, nagyon szeretnék venni. Az Olfa nyilván minőségibb, de sokkal drágább is, főleg vágólapban (késben mindenképpen azt szeretnék), viszont ha annyival jobb is, akkor azt venném.

Köszi előre is!

Edina