2013. február 22., péntek

Textiltároló
Én amolyan ellentétes ember vagyok... Nem szeretem a káoszt, mégis benne élek, nem szeretem a kupit, de akaratlanul is csinálom. A lányom egyelőre elviseli, hozzá szokik, majd később vagy ilyen lesz ő is vagy nem.
Szerencsére azért nagyon erős bennem a törekvés, hogy ne így legyen, próbálok figyelni.
Ránéztem a lányom expedit polcára és sokadjára elszörnyedtem... Nem szeretem, hogy minden be van dobálva a polcokba, mégha ez tematikusan is van megoldva.
Egyedülálló, gyeses anyukaként nincs 3000 ft-om (meg még több) tároló dobozra, így elkezdtem alternatív megoldásokat keresni.
Sokféle kartondoboz volt az első átmeneti ötlet, és most megtaláltam, hogy is lehet merev falú textiltárolót készíteni.
Eredeti forrás: http://www.makeit-loveit.com/2011/09/fabric-storage-boxes-per-your-request.html#more-4543
Magyar: http://adriennkuckoja.blogspot.hu/2012/10/tarolo-doboz-textilbol.html

A nehézség az volt, hogy nem tudom, hol lehet ilyen hálót kapni, és nem is volt türelmem utána járni, ráadásul nem is akartam rákölteni, itthoni anyagokat szerettem volna főleg használni.
Így jött az újrahasznosítás ötlete megint. Már érzem, hogy teljesen magával fog ragadni alkotás terén ez a vonal, és nem csak gondolatilag fogok ezzel egyetérteni.
Tehát adva volt egy adag IKEA-s anyag, amiből anno 5 métert vettem 1600ft-ért, mert kiárusítás volt belőle.
Adva volt jó pár ágyneműhuzat, amit turiztam, és adva volt egy eurós bolt, ahol mindig kirakják a termékek kartondobozait, hogy akik autóval vannak, azok abba tudjanak pakolni. Innen választottam két nagyon erős falú dobozt a célra.
Ez eddig mind szép és jó, de nem véletlenül hálót használt az ötlet kitalálója... ugyanis az nem gátolja a ferdepánt felvarrását.
Gondoltam, akkor majd felvarrom kézzel, de a kezemen volt egy vágás, ami miatt nagyon fájt a művelet.
Maradt a legalternatívabb megoldás. Fogtam a ferdepántomat és ragasztópisztollyal felragasztottam. :D De stabil és működik, és a második doboz elkészítésénél még szép/szebb is lett. :)
Akkor még egy 5-6 darabot kéne készíteni, de vennem kell majd vasalható közbélést.
Egyébként  a mérete nagyon jó, de még így is lehetne nagyobb, hogy ne vesszen el a polcban, de én egy matematikai analfabéta vagyok, totál suta ahhoz, hogy összelogikázzam és kombináljam minek  mennyivel kéne nagyobbnak lennie (bár tuti sikerülne, de minimum két órát kéne csöndben gondolkodnom). :)
A méretei pedig: Szélesebb oldala 28cm széles és 23cm magas, a keskenyebb oldala 22cm széles és 23cm magas.

széltében


 2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztára úgy néz ki, mintha az IKEA-ban vetted volna (mármint az egész dobozt, nemcsak az anyagot)! Fogantyút mindkét oldalára varrtál?

Viktória írta...

tényleg úgy néz ki? Huh, köszönöm. :)
Fogantyút varrtam mindkét oldalra, de nem tudtam úgy lefotózni, hogy látszódjon.